Omaishoitotyö

Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta perheenjäsenestään tai muusta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjesta omatoimisesti.

Omaishoitotilanne muuttaa elämää ja perheen rooleja. Työtä tehdään rakkaudella, mutta läheisensä omaishoitajan toimiminen voi olla myös vaativaa, sitovaa ja usein yksinäistäkin työtä. Seurakunta järjestää omaishoitajille ja -hoidettaville virkistys- ja leiripäiviä. Toiminnan järjestämisessä yhteistyötä tehdään Alavuden kaupungin palveluohjaajien, naapuriseurakuntien diakoniatyöntekijöiden sekä Kuusiokuntien Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toimijoiden kanssa. Diakoniatyöntekijät tekevät pyydettäessä myös kotikäyntejä omaishoitoperheisiin ja ovat kuunnellen ja keskustellen tukemassa omaishoitajien arjessa jaksamista.

Omaishoitoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä: Mirjami Majuriin 050-563 6087.

"Yhtä pyydän, Vapahtaja, tänään yhtä pyydän vain:
Näytä yhden päivän matka, askel, jonka tänään sain.
Keiden kanssa, mihin suuntaan polku tänään avautuu?
Millä tavoin Isän tahto meissä tänään tapahtuu?

Suurempi kuin sydämemme, suurempi kuin ihmistyö,
hiljaisuus on rukouksen, siinä Luojan sydän lyö.
Siinä itse, armon Henki, uupunutta uudistat.
Annat kasvullemme aikaa, uuteen työhön valmistat."

Virsi 525: säkeet 3 ja 6