Päihdetyö

Seurakunnan päihdetyö perustuu ehdottomaan ja yhtäläiseen ihmisarvoon. Hyväksymme jokaisen ihmisen aidosti omana itsenään. Tarjoamme päihteiden käyttäjille mahdollisuuden turvalliseen ja hyväksyvään seurakuntayhteyteen ilman häpeää. Myös omaiset voivat pyytää keskusteluapua diakoniatyöntekijältä tai muilta seurakunnan työntekijöiltä. Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä lisäävä seurakunnan toiminta on myös ennaltaehkäisevää päihdetyötä.

Päihdetyötä tehdään yksilö- ja perhetyönä (keskustelut vastaanotolla ja koti-/laitoskäynneillä) sekä leirityönä. Järjestämme leiripäiviä yhteistyössä lähiseurakuntien ja Ähtärin Toimela ry:n kanssa. Työtä tehdään asiakkaan luvalla moniammatillisena yhteistyönä alueen muiden auttajatahojen kanssa.

Päihdetyöhön liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijä Maija Hietaniemeen p. 050-347 0631.