Surun kohdanneille

Alavuden ja Töysän alueiden yhteinen sururyhmä kokoontuu vuosittain marras-tammikuussa. Sururyhmä on n. 8 henkilön suuruinen vertaistukiryhmä niille, jotka kantavat surua läheisen ihmisen kuoleman vuoksi. Kokoontumiskertoja on kuusi. Yksi kokoontumiskerta on puolentoista tunnin mittainen. Ryhmään ilmoittaudutaan heti pyhäinpäivän jälkeen. Sururyhmässä työntekijöistä on mukana pappi sekä diakoniatyöntekijä.

Tavallisen sururyhmän lisäksi Etelä-Pohjanmaan alueella toimii sururyhmä läheisensä itsemurhan kautta menettäneille omaisille. 2018 ryhmä alkaa ke 7.2. Ilmajoen seurakuntakeskuksen Kamarissa (Kirkkotie 37). Ryhmä muodostuu ensimmäisellä kerralla mukaan tulevista. Tiedustelut ja ilmoittautuminen diakoniatyöntekijä Leena Martikkala 050 537 0359 tai pastori Risto-Pekka Alhainen 050 554 0621

Jos koet tarvetta jaata suruasi seurakunnan työntekijän kanssa, papin tai diakoniatyöntekijän puoleen voi muutenkin kääntyä. Myös surevan läheinen tai muu auttajataho voi surevan luvalla välittää tapaamispyynnön seurakuntaan.

Kriisityö

Kuusiokuntien terveyskuntayhtymän alueella on kriisiryhmä, jossa toimii terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja seurakunnan työntekijöitä sekä kriisityöhön koulutettuja vapaaehtoisia.

Kriisiryhmä antaa henkistä tukea äkillisissä kriisitilanteissa, jotka joko uhkaavat tai joissa menetetään ihmishenkiä. Muutaman vuorokauden sisällä tapahtuneesta ryhmään kutsutaan henkilöitä, joita tapahtuma koskettaa.

Kriisiryhmän jäsenet päivystävät arkipäivinä työaikana. Pelastushenkilöstö tiedottaa asianosaisten luvalla tapahtuneesta kriisiryhmän päivystäjälle, joka ottaa yhteyttä trauman uhreihin. Päivystysnumero on 040 848 1523.

Palveleva puhelin

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä kaikissa elämäntilanteissa ja kysymyksissä, myös surun kohdatessa. Palveleva puhelin on auki joka ilta alkaen klo 18, jatkuen su-to klo 01.00 saakka ja pe-la klo 03.00 saakka. Puhelinnumero on kaikkialla Suomessa 0400-221180 suomenkielisille ja 0400-221190 ruotsinkielisille.

Keskusteluavun kaikki palvelut löytyvät verkkosivuilta www.kirkonkeskusteluapua.fi