Uusia ystäviä tarvitaan aina!

Seurakunnan ystävätoiminnan kautta moni yksinäinen voi löytää itselleen ystävän, lähimmäisen, joka kuuntelee ja on läsnä, kun yksinäisyys ympäröi.

Ystävänä toimitaan tavallisen ihmisen taidoin, pitäen yhteyttä säännöllisesti, kuunnellen ja läsnäollen.

Ystävänä voit käydä tapaamassa yksinäisiä, eri-ikäisiä ihmisiä heidän kotonaan, sairaalassa tai muissa laitoksissa. Yksinäinen vanhus voi kaivata juttukaveria, mutta yhtälailla lapset ja nuoret hyötyisivät varamummosta tai -papasta. Antoisinta ystävätoiminta on silloin, kun kumpikin kokee saavansa tapaamisista hyvän mielen.

Ystävätoiminnan kautta välitetään myös asiointiapua. Asiointiapu on hyvä väylä sinulle, jos haluat auttaa, mutta et pysty mielestäsi riittävästi sitoutumaan ja antamaan aikaasi omalle ystävälle. Asiointiapu-tehtävät kestävät maksimissaan muutamia tunteja kerrallaan. Voit toimia kirkkokaverina tai käydä yhdessä asiakkaan kanssa asioilla eri virastoissa tai esimerkiksi lääkärissä.

Ystävätoiminnan vapaaehtoiset käyvät myös pitämässä viriketuokioita pienkodeissa. Laulu-, keskustelu- ja ulkoiluryhmät käyvät vuorollaan kerran kuukaudessa eri pienkodeissa. Tämä on todella pidetty vapaaehtoistyön muoto!

Seurakunnan ystävätoiminta toimii yhteistyössä SPR:n ystävätoiminnan kanssa. Pidämme säännöllisesti ystäväiltoja. Seuraathan tarkempaa ilmoittelua kirkollisista. Kaikki ystävätoiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan!

Ystävä