Tervetuloa riparille!

Rippikoulu

Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon perusteita. Siellä saamme tietää lisää siitä uskosta, johon meidät on kastettu. Sieltä saamme myös eväitä oman uskonelämän hoitamiseen. Rippikoulussa käsiteltäviä aiheita ovat mm: Kuka Jeesus on? Mitä hänestä voimme tietää? Minkälainen kirja on Raamattu? Mikä on minun paikkani maailmassa? Suurin osa käy rippikoulunsa 15-vuotiaana, mutta sen voi käydä myös yksityisenä aikuisiällä tai armeijassa. Rippikoulu kestää 80 tuntia. Se sisältää seurakunnan toimintaan tutustumista, konsertteja, retkiä ja leirijakso, joka on tavallisesti viikon mittainen. Leirejä järjestetään Aittoosaaressa, hiihtolomalla eri leirikeskuksissa ja päivärippikouluna srk-talolla.

Konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä. Konfirmaatio on uskon vahvistamista. Konfirmaatiossa seurakunta rukoilee nuoren puolesta, jotta hänen uskonsa vahvistuisi ja hän voisi rohkeasti tunnustaa uskonsa ja elää kristittynä.

Rippikouluun liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä ensisijaisesti oman leirin pappiin tai nuorisotyönohjaajaan!

ryhmä