Herran pyhä ehtoollinen

Ehtoollinen kirkossa

Seurakunta kokoontuu viettämään jumalanpalvelusta kirkkoon. Messuksi kutsutaan jumalanpalvelusta, jossa vietetään ehtoollista. Ehtoollispöytä on avoin kaikille seurakuntalaisille. Tarjolla on pyydettäessä gluteenitonta leipää.

Ehtoollinen laitoksessa

Seurakunta järjestää eri laitoksissa ehtoollisen vieton (viikkomessu) muutaman kerran vuodessa. Ehtoollishetki on avoin kaikille paikalla oleville seurakuntalaisille.

Ehtoollinen yksityisesti

Seurakuntalainen voi pyytää ehtoollisen viettoa yksityisesti, kun terveys tai jaksaminen eivät salli ehtoollisen viettoa kirkossa. Ehtoollisen voi tuoda joko pappi (yksityinen ehtoollinen) tai diakoniatyöntekijä (diakoninen ehtoollinen). Yksitityistä ehtoollista varten ei tarvitse tehdä erityisiä järjestelyjä. Ehtoollista voidaan viettää esimerkiksi kotona tai laitoksissa, kun siitä sovitaan etukäteen. Ehtoollishetkessä voidaan keskustella myös mieltä painavista asioista sekä laulaa yhdessä virsiä.

Lisää ehtoollisesta voit lukea täältä.