Kirkolliset

Viikko 40

Alavuden seurakunnan Caritas-kuoro laulukilpailun finaaliin

6.10.2017 10.24

Alavutelainen Caritas-kuoro on valittu valtakunnallisen Sulosoinnuista soraääniin -kilpailun finaaliin. Finaalissa kamppailevat Caritas-kuoromme lisäksi Kälviän kitarakuoro, Kamarikuoro Capotela Kankaanpäästä ja Ylistysryhmä Sirpaleet Heinolasta. Caritas-kuoroa johtaa kanttori Mari Järvinen.

Laulukilpailun finaali järjestetään Riihimäen keskuskirkossa lauantaina 21.10. klo 18.30. Tilaisuus on yleisölle avoin. Radio Dei lähettää loppukilpailun suorana lähetyksenä.

Radio Dei ja Kristillinen eläkeliitto haastoivat kesän aikana ikäihmisiä kokoamaan oman lauluryhmän ja valmistamaan musiikkiesityksen, joka kertoo itsenäisestä Suomesta hengellisiä teemoja unohtamatta. Paras esitys palkitaan tuhannella eurolla. Kaikkiaan kisa kokosi yli 600 osallistujaa.

Finaalissa voittajan valitsee raati, jossa on mukana muun muassa Radio Dein musiikkipäällikkö Antti Suonio, kanttori Anna Pöyhönen ja kuoromusiikin tuntijat Antero Sala, Tuomas Tarkkanen ja Tuula Kivistö.
Tuomas Tarkkanen sanoo neljän finalistin valitsemisen olleen äärettömän vaikeaa, koska lauluryhmät olivat tasokkaita. Tarkkanen kertoo ilahtuneensa siitä, että ikäihmisten perustamat lauluryhmät onnistuivat houkuttelemaan joukkoonsa myös nuoremman polven edustajia, mikä yhdistää eri sukupolvien laulajia toisiinsa.