Kirkolliset

Viikko 4

Yhteisvastuukeräys alkaa

1.2.2018 15.29

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksen teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret. Yhteisvastuukeräys alkaa helmikuun alussa.

Katastrofialueille ravinnon puutteen taustalla on muun muassa ilmastonmuutos, sodat ja konfliktit, Suomessa taas usein pitkittynyt köyhyys, joissa pienillä tuloilla sinnittelevät ihmiset joutuvat pakon edessä tekemään valintoja esimerkiksi kalliiden asumiskulujen, terveydenhuollon maksujen ja ruoan välillä.

Vuoden 2018 Yhtesvastuukeräyksestä alkaen keräävän seurakunnan diakoniatyöhön jää 20 prosenttia omasta keräystuotosta. Aiemmin luku oli kymmenen. Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon ja 20 prosenttia Kirkon diakoniarahastoon.

Yhteisvastuukeräys alkaa perinteiseen tapaan kynttilänpäivänä. Tänä vuonna se on sunnuntai 4. helmikuuta. Tuolloin Alavuden kirkossa on messu kello 10 ja Töysän kirkossa kello 13. Messujen yhteydessä kerrotaan Yhteisvastuukeräyksestä ja tämän vuoden kohteesta. Paikalla on myös diakoniatyöntekijöitä. Lippaita ja keräyslistoja jaetaan.

Pitkin kevättä on Alavuden seurakunnassa luvassa monenlaisia Yhteisvastuu-tapahtumia ja -tempauksia: mm. karjalanpiirakoiden, hernekeiton ja laskiaispullien myyntiä, ja viime vuonna ensi kertaa järjestetty Toivon pisara -konsertti järjestetään tänä vuonnakin.

Lue lisää Alavuden seurakunnan Yhteisvastuu 2018 -tapahtumista.