Yhteisvastuukeräys 2018

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksen teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret. Yhteisvastuukeräys on alkanut helmikuun alussa, jolloin keräyksen avasi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Katastrofialueille ravinnon puutteen taustalla on muun muassa ilmastonmuutos, sodat ja konfliktit, Suomessa taas usein pitkittynyt köyhyys, joissa pienillä tuloilla sinnittelevät ihmiset joutuvat pakon edessä tekemään valintoja esimerkiksi kalliiden asumiskulujen, terveydenhuollon maksujen ja ruoan välillä.

Vuoden 2018 Yhtesvastuukeräyksestä alkaen keräävän seurakunnan diakoniatyöhön jää 20 prosenttia omasta keräystuotosta. Aiemmin luku oli kymmenen. Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon ja 20 prosenttia Kirkon diakoniarahastoon.

Pitkin kevättä on Alavuden seurakunnassa luvassa monenlaisia Yhteisvastuu-tapahtumia ja -tempauksia: mm. karjalanpiirakoiden, hernekeiton ja laskiaispullien myyntiä, ja viime vuonna ensi kertaa järjestetty Toivon pisara -konsertti järjestetään tänä vuonnakin.

Alavuden seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen 2018 tapahtumia:

Su 4.2. YV-keräyksen avaus jumalanpalveluksissa klo 10 Alavuden kirkossa ja klo 13 Töysän kirkossa
Diakonian vapaaehtoisia mukana toteuttamassa messua. Kerääjille keräyslistat/-lippaat jaossa jumalanpalveluksen jälkeen kirkossa, kahvitarjoilu kirkossa.

Ti 6.2. klo 13-15 Karjalanpiirakkatalkoot ja myynti Alavuden seurakuntatalolla
Hinta 0,70 €/kpl, 20 €/30 kpl, varaukset ennakkoon p. 050-3470631/Maija Hietaniemi

Su 11.2. Laskiaispullamyynti klo 10 messun jälkeen kirkkokahveilta Alavuden srk-talolta ja kylien kirkkopyhän klo 13 messun yhteydessä Töysän srk-talolta. Hinta 1€/pulla kotiin ostettuna, seurakuntataloilla vapaaehtoinen maksu tarjoilussa.

Ti 13.2. klo 11 Hernerokkalounas ja ulosmyynti Alavuden ja Töysän seurakuntataloilla. 7 €/lounas, sisältää keiton, leivät, ruokajuoman ja laskiaispullakahvit. 4 €/l omiin astioihin. Keittoa myydään niin kauan kuin keittoa riittää. Töysän seurakuntatalolla YV-arpajaiset ja lähetysmyyjäiset.

To 8.3. Naistenilta klo 18 Alavuden seurakuntatalolla.
Ohjelmaa naisille, iltapalatuotto YV-keräykseen.

Pe 9.3. YV-lipaskeräystempaus kauppojen edustalla
S-market, K-Supermarket, Tuurin kyläkauppa, Sale-Töysä

La 21.–Su 22.4. YV-näkyvissä seurakunnan osastolla Yrittäjät areenalla messuilla

Ke 2.5. klo 18 Toivon pisara -konsertti Alavuden kirkossa tai srk-talossa.
Seurakunnan työntekijät musisoivat. Iltapalatuotto YV-keräykseen.