Kuulovammaiset

Lapuan hiippakunnan alueella viittomakielistä työtä hoitaa kuurojen pappi Marja Saukkonen
Jyväskylästä (0400 241401/ marja.saukkonen@evl.fi). Marja Saukkonen palvelee alueen viittomakielisiä kuuroja ja kuurosokeita sekä viittomakieltä käyttäviä kuuroutuneita ja huonokuuloisia. Hän tekee työtä myös kuurojen ja kuurosokeiden perheiden, sukulaisten ja ystävien kanssa, joissa mukana myös kuulevia. Työn tavoitteena on tuoda kirkon palvelut kuuroille viittomakielellä ja kuurojen kulttuuriin sopivalla tavalla.

Marja Saukkosen työhön kuuluvat viittomakieliset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen). Marja on mukana kuurojen lähetys- ja raamattupiireissä sekä kerhoissa, leireillä ja retkillä. Hän vierailee kuurojen kouluissa ja pitää rippikoulua. Marja tekee myös pyynnöstä koti- ja laitoskäyntejä ja hänen kanssaan voi sopia tapaamisen henkilökohtaisia keskusteluja varten.

Syksyn 2019 kuurojen lähetyspiirit (omin kyydein) kokoontuvat seuraavasti:

La 14.9. klo 10 - 15  Kuurojen kirkkopyhä, Kuortane, Haapaniemen hiippakuntakartano

Ke 9.10. klo 13 Alavus, Töysän seurakuntatalo, Kappelitie 4. Merja Krueger ja Marja Saukkonen

To 10.10. Viittomakielinen vanhusten viikon virkistyspäivä, Alskathemmet, Vaasa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 1.10. mennessä diakoniatyöntekijä Sanna Ala-Välkkilä sanna.ala-valkkila@evl.fi

Ke 27.11. klo 13 Isokyrö. Armin Krueger ja Marja Saukkonen

Ke 11.12. klo 13 paikka vielä avoin. Lähetyspiirin joulujuhla. Halutessasi voit tuoda mukaan pienen joulupaketin.

Tiedustelut:  diakoni Merja Krueger 050-3121504

Kirkko ja viittomakieliset -sivustoille pääset tästä.

Näkövammaiset

Seurakunnan diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä pyydettäessä.  Jos olet kiinnostunut kerhotoiminnasta niin ota yhteys Merja Kruegeriin (050 3121504).  Kerhotoimintaa järjestettäisiin  yhteistyössä Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n Alavuden yhteyshenkilön Anna-Liisa Marttilan kanssa.