Kuulovammaiset

Su 3.2. klo 10 Yhteisvastuu-keräyksen avajaisjumalanpalvelus Alavuden kirkosta tulkataan viittomakielelle. Tulkkaus mukana myös suorassa TV-lähetyksessä TV 1:ssä.

Lapuan hiippakunnan alueella viittomakielistä työtä hoitaa kuurojen pappi Marja Saukkonen
Jyväskylästä (0400 241401/ marja.saukkonen@evl.fi). Marja Saukkonen palvelee alueen viittomakielisiä kuuroja ja kuurosokeita sekä viittomakieltä käyttäviä kuuroutuneita ja huonokuuloisia. Hän tekee työtä myös kuurojen ja kuurosokeiden perheiden, sukulaisten ja ystävien kanssa, joissa mukana myös kuulevia. Työn tavoitteena on tuoda kirkon palvelut kuuroille viittomakielellä ja kuurojen kulttuuriin sopivalla tavalla.

Marja Saukkosen työhön kuuluvat viittomakieliset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen). Marja on mukana kuurojen lähetys- ja raamattupiireissä sekä kerhoissa, leireillä ja retkillä. Hän vierailee kuurojen kouluissa ja pitää rippikoulua. Marja tekee myös pyynnöstä koti- ja laitoskäyntejä ja hänen kanssaan voi sopia tapaamisen henkilökohtaisia keskusteluja varten.

Syksyn 2018 kuurojen lähetyspiirit (omin kyydein) kokoontuvat seuraavasti:

Ke 16.1. klo 13 Lapua. Sirkka Fränti ja Marja Saukkonen

Ke 13.2. klo 13 Seinäjoki. Tanja Salo ja Marja Saukkonen

Ke 20.3. klo 13 Kuortane. Sari Kaidesoja ja Marja Saukkonen

Ma 15.4. klo 13 Seinäjoki. Tanja Salo ja Marja Saukkonen

Ke 15.5. klo 13 Isokyrö. Armin Krueger ja Marja Saukkonen

Tiedustelut:  diakoni Merja Krueger 050-3121504

Kirkko ja viittomakieliset -sivustoille pääset tästä.

Näkövammaiset

Seurakunnan diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä pyydettäessä.  Jos olet kiinnostunut kerhotoiminnasta niin ota yhteys Merja Kruegeriin (050 3121504).  Kerhotoimintaa järjestettäisiin  yhteistyössä Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n Alavuden yhteyshenkilön Anna-Liisa Marttilan kanssa.