Viittomakieliset

Lapuan hiippakunnan alueella viittomakielistä työtä hoitaa kuurojen pappi Marja Saukkonen
Jyväskylästä (puh. 0400 241401, sp. marja.saukkonen@evl.fi ). Marja Saukkonen palvelee alueen viittomakielisiä kuuroja ja kuurosokeita sekä viittomakieltä käyttäviä kuuroutuneita ja huonokuuloisia. Hän tekee työtä myös kuurojen ja kuurosokeiden perheiden, sukulaisten ja ystävien kanssa, joissa mukana myös kuulevia. Työn tavoitteena on tuoda kirkon palvelut kuuroille viittomakielellä ja kuurojen kulttuuriin sopivalla tavalla.

Marja Saukkosen työhön kuuluvat viittomakieliset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen). Marja on mukana kuurojen lähetys- ja raamattupiireissä sekä kerhoissa, leireillä ja retkillä. Hän vierailee kuurojen kouluissa ja pitää rippikoulua. Marja tekee ennakkoon sopimalla koti- ja laitoskäyntejä ja hänen kanssaan voi sopia tapaamisen henkilökohtaisia keskusteluja varten myös viittomakielellä.

VIITTOVAN SEURAKUNNAN SYKSY 2021
SYYSKUU
• La 4.9. Kirkkopyhä Kuortaneella ON PERUTTU koronatilanteen vuoksi.
LOKAKUU
• Ti 5.10. Vanhusten viikon tapahtuma Vaasassa. Lisätietoja myöhemmin.
• Ke 27.10. klo 13 Lähetyspiiri Kuortaneella, mahdollisuus ruokailuun klo 12 seurakuntatalolla. Mukana Sari Kaidesoja ja Marja-pappi. Arpajaiset Kuurojen Lähetyksen hyväksi.
MARRASKUU
• Ke 17.11. klo 13 Lähetyspiiri Alavudella, Vesitornin toimitila. Mukana Merja Krueger ja Marja-pappi.                                                                    Arpajaiset Kuurojen Lähetyksen hyväksi.
JOULUKUU
• Ke 8.12. klo 13 Lähetyspiirin joulunajan ehtoollishartaus Seinäjoella, vietämme lähetyspiirin joulujuhlaa. Halutessasi voit tuoda mukaan pienen joulupaketin. Mukana Tanja Salo ja Marja-pappi.

Viittomakieliset videopuhelut
- Messenger: Marja Kuurojenpappi Saukkonen
- Skype: marja.kuurojenpappi
- WhatsApp: 0400 241401

Tiedustelut:  diakoni Merja Krueger puh. 050-3121504, sp. merja.krueger@evl.fi

Kirkko ja viittomakieliset -sivustoille pääset tästä.