toivon kynttilä

Diakoniapiirit

Päiväpiirit  kokoontuvat kaksi kertaa kevätkaudella ja kaksi kertaa syyskaudella. Tarkemmat päivämäärät löytyvät kirkollisista.

Sapsalammin päiväpiiri kylätalolla (ma) klo 13   seuraavan kerran syyskaudella

Kaukola-Taipaleenkylän päiväpiiri Pentinmäessä (ma)  klo 13  seuraavan kerran syyskaudella

Seinäjärven päiväpiiri kylätalolla (to)  klo 13  seuraavan kerran syyskaudella

Rimminkujan päiväpiiri kerhohuoneella (to)  klo 13    seuraavan kerran syyskaudella

Hakojärven päiväpiiri kylätalolla Hakojärven koululla  (to)  klo 14   seuraavan kerran syyskaudella

Pappilan päiväpiiri kerran kuukaudessa (kokoontumisajat kirkollisissa)

Diakoniapiiri  Töysän seurakuntatalolla (ke) klo 13   29.4

Äiti Teresan peittopiiri Olohuoneessa joka toinen perjantai klo 10-13

Kappalainen

9 kysymystä, jotka minulle on pappina esitetty.

Asutko sinä kirkossa? En asu, vastasin lapselle, joka sitä kysyi. Papin työstä vain osa tehdään kirkkorakennuksissa. Suurin osa työstä tehdään ihmisten parissa, heidän kodeissaan, seurakunnan toimitiloissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Mistä sinä olet syntyisin? Moon Kurikasta kotoosin.

No, onko sulla sitten kropsua eväsnä? Aika harvoin. Kurikkalaanen kropsu on muuten usein perunakropsua.

Miksi ajat mopoautolla? En aja, vaikka pieni punainen autoni erään lapsen silmin sellaiselta näyttikin!

Onko sulla työaikaa? On, mutta papin työaika lasketaan päivissä, eli papilla on työajaton viisipäiväinen työviikko.

Ja pappi saa taas kahvia juodakseen? Niin moni pappi taitaakin saada, mutta minä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia.

Onko sulla omat hampaat? On.

Tehdäänkö käsilläsi mitään työtä? Papin työssä kädet eivät taida paljon kulua. Mutta työt, joita niillä saa tehdä, ovat toisella tavoin erityisiä: saan tervehtiä käsilläni ilossa ja ottaa osaa surussa, kastaa ja siunata, jakaa ehtoollista ja laskea arkun päälle hiekkaa.

Mikä papintyössä on parasta? Ihmiset ja Jumala.

Saa kysyä lisääkin!