uskottu toivottu rakastettu seurakuntavaalit suomen ev.lut.kirkko, risti

Seurakuntavaalit Alavuden seurakunnassa

Tule rakentamaan elinvoimasta seurakuntaa, joka seisoo vakaasti Kristus-kalliolla. Seurakunnan toiminnan taustalla ovat kristilliset perusarvot usko, toivo ja rakkaus. Haluamme tehdä kristillistä sanomaa merkitykselliseksi alavutelaisten arjessa.

Vaaliteemoja ja keskeisiä painopisteitä Alavuden seurakunnassa

Yhteistyö ja monipuolinen hengellinen elämä, sanoma merkitykselliseksi - Alavuden seurakunta pyrkii strategiakaudella 2021-2026 vahvistamaan yhteistyötä paikallisten ja maakunnallisten toimijoiden kanssa luodakseen monipuolisia mahdollisuuksia seurakuntalaisille osallistua toimintaan ja harjoittaa kristinuskoa.

Seurakuntalaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen, uskolle tilat -Seurakunnan tavoitteena on tukea seurakuntalaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistumista ja tarjota tiloja ja paikkoja yhteiseen kokoontumiseen ja yksilölliselle hiljentymiselle digitaalisesti, kirkoissamme ja muissa seurakunnan tiloissa.

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä