"J.S. Bach ja muita mestareita" - reformaatio 500 vuotta -konsertti

Alavuden kirkko

Kalevi Kiviniemen urkukonsertti, liput 10€, alkaen klo 17 ovelta.

Kalevi Kiviniemen urkukonsertti, liput 10€, alkaen klo 17 ovelta. Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijan levyjä. Kaikki maksut käteisellä.

Kansainvällisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva urkutaiteilija Kalevi Kivinemi soittaa 5.11. reformaation juhlakonsertin 'J.S. Bach ja muita mestareita' uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlavuoden ja uskonpuhdistuksen muistopäivän kunniaksi Alavuden kirkossa.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen. Hän on konsertoinut useaan otteeseen Pariisin Notre-Dame -katedraalissa ja Saint-Clotilde -basilikassa sekä levyttänyt Orléansissa ja Rouenissa historiallisilla Cavaillé-Coll-uruilla. Kiviniemi on konsertoinut Euroopan lisäksi mm. USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä, Aasiassa, Australiassa ja Filippiineillä.

Tälle vuodelle Kiviniemi on saanut varsinaisen ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn, useat paikoista ovat maailman merkittivimpiä konserttitaloja, kuten Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tšaikovski-sali, Korean Sejong Art Center Soulissa sekä "urkureiden" mekka, Pariisin Notre Dame. Lopen konsertin jälkeen hän suuntaa Saksan konserttimatkalle. Vaikka merkittäviä ulkomaisia konsertteja tällä taiteilijalla riittää, hän arvostaa aivan yhtä paljon konsertteja kotimaan pienimmilläkin paikkakunnilla haluten tuoda urkutaiteen jalansijaa sinnekin.

Kalevi Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja, mm. kaksi kulta- ja yhden platinalevyn. Hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena Kukauden taiteilijaksi Japanissa vuonna 1998 Musashino Cultural Foundation'in toimesta yhdessä Camilla Nylundin kanssa. Vuonna 2001 Kiviniemi sai Suomessa Janne-palkinnon parhaasta suomalaisesta soololevystä ja vuonna 2009 vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.

Alavuden konsertissa kuullaan mm. J.S. Bachin sekä hänen aikalaistensa Leipzigin Tuomas-kirkon urkureiden Pachelbelin ja Händelin teoksia reformaation 500-vuotisen juhlan kunniaksi.

Alavuden seurakunta

Leirikeskus Aittoosaari