Kirkolliset

Viikko 30

Viikko 29

Viikko 28

Alavuden tiekirkko avattu, Tapulikahvila auki viikonloppuisin

11.6.2018 13.59

Alavuden kirkko on tiekirkko ja avoinna tästä päivästä alkaen elokuun 5. päivään saakka. Kirkossa on Alavuden seurakunnan opas maanantaista perjantaihin kello 10-16, ja lauantaisin ja sunnuntaisin kirkkoa ovat esittelemässä Alavuden opaskerholaiset kello 10-15.

Alavuden kirkon kellotapulissa toimii perinteiseen tyyliin Tapulikahvila perjantaista sunnuntaihin kello 11-14. Kahvila on avoinna juhannusviikonloppua lukuunottamatta koko kesän aina elokuun loppuun saakka.

Tapulikahvilassa voit juoda kahvit nisulla, syödä jäätelöä, osallistua arpajaisiin (hyvää arpaonnea) ja tehdä ostoksia: myynnissä on elintarvikkeiden lisäksi lähetystuotteita, käsitöitä ja pientä lahjatavaraa. Tuotosta 100 prosenttia menee lähetystyön hyväksi.

Tervetuloa siis pistäytymään kirkon, kirkkomaan ja tapulin virvoittavaan rauhaan vaikkapa kesävieraiden, lasten kanssa tai aivan itseksesi.

Tiekirkkoja on koko maassa. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti. Aukioloajat vaihtelevat kirkoittain, mutta suositusaika on 10.6.–20.8.2018.

Kauniit kirkot ja huolella vaalitut kirkkoympäristöt tarjoavat levollisen vaihtoehdon muille taukopaikoille ja runsaasti katsottavaa ja koettavaa kulttuurinnälkäisille tai hetken hiljentymistä kaipaaville.

Ensimmäisten tiekirkkojen joukossa 90-luvun alussa ollut Utsjoen kirkko on tänä kesänä liittynyt uudelleen tiekirkkoketjuun, ja on pohjoisin tiekirkkomme. Kaikkiaan tiekirkkoja on tänä vuonna 266.

Kesällä 2018 osassa tiekirkoista muistellaan sadan vuoden takaisia tapahtumia erilaisten Muistovuosi 1918 -tilaisuuksien merkeissä. Monilta kirkkopihoilta saattaa löytyä myös vuoteen 1918 liittyviä hautoja tai muistomerkkejä.

Myös tiekirkkomateriaalit henkivät tänä kesänä menneiden vuosikymmenten tunnelmia. Hetkiä kirkkotieltä pitkin aaltoilevan heinäpellon laitaa tai kohtaamisia kivikirkon pihapiirissä on toteuttanut kuvittaja Petteri Mattila.

Kaikki tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.