Uutislistaukseen

Kirkkoneuvoston päätöksiä

Kirkkoneuvosto päätti valita:  

Kirkkoneuvoston edustajaksi Töysän alueneuvostoon vv.2021-2022 Kaija Soini 

Kirkkoneuvoston edustajaksi vastuuryhmiin vv.2021-2022:  

Varhaiskasvatuksen vastuuryhmään Maria Sivula 
Nuorisotyön vastuuryhmään Sari Karhukorpi 
Diakonia ja vapaaehtoistyön vastuuryhmään Kari Järvilahti 
Lähetystyön vastuuryhmään Kari Hämäläinen 
Yleisen seurakuntatyön vastuuryhmään Mika Uusitalo 
Viestinnän vastuuryhmää Mikko Mursula 

Kirkkoneuvosto päätti laittaa julkiseen myyntiin Grönborg 010-401-0045-0075 kiinteistön määräalan korttelista N:o 15013/Kirkkokangas. AR tontin, jonka pinta-ala on 3750m2, tontti sijaitsee Karjalantien ja Kirkkotien risteyksessä.

Alavuden kirkon kellotapulin paanukaton korjaus etenee. Suunnitelmissa on, että remontti alkaa tapulilla säiden salliessa rakennustelineiden pystytyksellä pääsiäisen jälkeen ja remontti jatkunee heinäkuulle saakka.

Alavuden Vesitornin toimitilan keittiöön on suunnitteilla remontti, jossa keittiön varustelutasoa parannetaan, jotta jatkossa olisi mahdollisuus tarjota pitopalvelua tilan sallimalle henkilömäärälle. Nykyisin toimitilan keittiössä voidaan valmistaa keittoruokailua ja kahvitusta.

Alavuden kirkon äänentoistojärjestelmän uudistaminen etenee.

Alavuden ja Töysän seurakuntataloissa on ilmennyt sisätilaongelmia. Alavuden seurakuntatalo on ollut poissa käytöstä tämän vuoden alusta alkaen, alakerrasta on jo aiemmin siirrytty väistötiloihin. Töysän seurakuntatalon osalta on väistöön siirrytty vuoden 2020 aikana. Seurakuntataloihin on tehty laajat kuntokartoitukset, joiden perusteella on tehty korjauskustannusarvioita. Korjauskustannusarvioiden ja kuntokartoituksien pohjalta on laadittu kiinteistösuunnitelma osana Alavuden seurakunnan strategiaa. Kiinteistösuunnitelman mukaan Alavuden ja Töysän nykyisistä seurakuntataloista luovutaan ja tilalle rakennetaan nykyistä pienemmät kokoontumistilat. Kiinteistösuunnitelman edistämiseksi haetaan seurakuntataloille purkulupaa. Purkulupakäsittely vie useamman kuukauden, koska lupapäätökset vaativat mm. maakuntamuseon lausunnon.

19.2.2021 16.16