Yhteisvastuukeräys 2019

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Tuoreimpien, vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esimerkiksi sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 3.2.2019

Pitkin kevättä on Alavuden seurakunnassa luvassa monenlaisia Yhteisvastuu-tapahtumia ja -tempauksia: mm. Runebergin päivän kahvihetki , hernekeiton myyntiä ja Toivon pisara -konsertti, jossa työntekijät heittäytyvät hyvän asian puolesta.

Alavuden seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen 2019 tapahtumia:

Su 3.2. YV-keräyksen avaus jumalanpalveluksissa klo 10 Alavuden kirkossa. Messu televisioidaan, joten kirkkoon tulee saapua klo 9.30-9.45. Jumalanpalvelus tulee suorana televisiosta (Yle TV1). Saarna piispa Simo Peura.

Ti 5.2. Runebergin päivän kahvihetki klo 13 seurakuntatalolla (tuotto Yhteisvastuulle).

Ti 5.3. Hernekeittolounas klo 11-13 Alavuden ja Töysän srk-talossa.

Ke 20.3. klo 18 Toivon pisara -konsertti Alavuden srk-talossa.
Seurakunnan työntekijät musisoivat. Iltapalatuotto YV-keräykseen.