Kuulovammaiset

Etelä-Pohjanmaan seurakuntien kuulovammaiset kokoontuvat Seinäjoen seurakuntatalossa pääsiäisen alla maanantaina kuulovammaisten iltaan ja syyskaudella Kuortaneen Haapaniemen hiippakuntakartanolla kirkkopyhään. Seurakunnasta järjestetään tilaisuuksiin tarvittaessa yhteiskuljetus.

Lapuan hiippakunnan alueella viittomakielistä työtä hoitaa kuurojen pappi Marja Saukkonen
Jyväskylästä (0400 241401/ marja.saukkonen@evl.fi). Marja Saukkonen palvelee alueen viittomakielisiä kuuroja ja kuurosokeita sekä viittomakieltä käyttäviä kuuroutuneita ja huonokuuloisia. Hän tekee työtä myös kuurojen ja kuurosokeiden perheiden, sukulaisten ja ystävien kanssa, joissa mukana myös kuulevia. Työn tavoitteena on tuoda kirkon palvelut kuuroille viittomakielellä ja kuurojen kulttuuriin sopivalla tavalla.

Marja Saukkosen työhön kuuluvat viittomakieliset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen). Marja on mukana kuurojen lähetys- ja raamattupiireissä sekä kerhoissa, leireillä ja retkillä. Hän vierailee kuurojen kouluissa ja pitää rippikoulua. Marja tekee myös pyynnöstä koti- ja laitoskäyntejä ja hänen kanssaan voi sopia tapaamisen henkilökohtaisia keskusteluja varten.

Kevään 2018 kuurojen lähetyspiirit kokoontuvat seuraavasti: to 25.1. klo 13 Lapua, to 15.2. klo 13.30 Jalasjärvi, ma 26.3. klo 13 Seinäjoki, ke 18.4. klo 13 Kuortane, to 24.5. klo 13 Seinäjoki.

Tiedustelut:  diakoni Merja Krueger 050-3121504

Kirkko ja viittomakieliset -sivustoille pääset tästä.

Näkövammaiset

Seurakunnan diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä pyydettäessä.  Jos olet kiinnostunut kerhotoiminnasta niin ota yhteys Merja Kruegeriin (050 3121504).  Kerhotoimintaa järjestettäisiin  yhteistyössä Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n Alavuden yhteyshenkilön Anna-Liisa Marttilan kanssa.