Tervetuloa riparille!

Rippikoulu

Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon perusteita. Siellä saamme tietää lisää siitä uskosta, johon meidät on kastettu. Sieltä saamme myös eväitä oman uskonelämän hoitamiseen. Rippikoulussa käsiteltäviä aiheita ovat mm:

Kuka Jeesus on? Mistä tietää, mikä on oikein ja mikä väärin? Miksi Raamattu on merkittävä kirja? Miksi me ylipäänsä olemme täällä? Mikä on minun paikkani maailmassa? Onko seurusteluun olemassa kultaista sääntöä?

Suurin osa käy rippikoulunsa 15-vuotiaana, mutta sen voi käydä myös yksityisenä aikuisiällä tai armeijassa. Rippikoulu kestää 80 tuntia. Se sisältää seurakunnan toimintaan tutustumista, konsertteja, esityksiä, messuja ja leirijakso, joka on tavallisesti viikon mittainen. Leirejä järjestetään syyslomalla, hiihtolomalla ja kesällä eri leirikeskuksissa sekä päivärippikouluna (hiihtolomalla) srk-talolla.

Katso, mitä hauskoja riparimuistoja Liisalla ja Juholla on.

Konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä. Konfirmaatio on uskon vahvistamista. Konfirmaatiossa seurakunta rukoilee nuoren puolesta, jotta hänen uskonsa vahvistuisi ja hän voisi rohkeasti tunnustaa uskonsa ja elää kristittynä.

Minun rippikouluryhmäni

Ripari info pidetään koulun uskontotunneilla syyskuussa. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti kotisivujen kautta. Oma ryhmäsi ilmoitetaan huoltajan sähköpostiin ryhmäjaon jälkeen. Oman ryhmäsi kokoontumisajat voit katsoa alla olevista linkeistä. Uuden rippikoulusuunnitelman mukaisesti riparipassin käyttö poistuu. Kuitenkin kaikki yhteiset kokoontumiset ovat pakollisia ja poissaolot on korvattava tai rippikoulu katsotaan keskeytetyksi. Lisätietoja kohdasta "poissaolot ja korvaaminen".

Sähköinen ilmoittautuminen: http://bit.ly/ripari2020