Lasten ja perheiden kirkkohetket

Perhe- ja kummikirkot ovat seurakunnan yhteisiä jumalanpalveluksia, joissa otetaan erityisesti huomioon lapsiperheet. Kirkossa lapsi saa olla, osallistua ja tutustua kotikirkkoonsa.

Esikouluun siunaaminen

Esikoulunsa aloittavat lapset siunataan koulutielle Alavuden kirkossa syksyllä koulujen alkaessa.

Kummikirkko

Kummikirkko Mikkelinpäivänä 2.10. Klo 10 Alavuden kirkossa. Mikkelinpäivä on erityisesti lasten ja enkeleiden pyhä. Mikkelinpäivän kummikirkossa kummit ja aikuiset voivat siunata kummilapsensa.

Lasten pyhäinpäivän hartaus

Alavuden kirkossa ti 1.11. klo 9.30 sekä Töysän kirkossa ke 2.11. klo 9.30. Kirkkohetkeen ovat kaikki seurakuntalaiset tervetulleita.

Lasten jouluhartaus

Alavuden kirkossa ti 13.12. klo 9.30 sekä Töysän kirkossa ke 14.12. klo 9.30. Kirkkohetkeen ovat kaikki seurakuntalaiset tervetulleita.

Lapsiperheiden joulujuhla

Kasteen sunnuntain jumalanpalvelus (kastepuun riisuminen)

Kaste on pienen suurin juhla. Kastekirkossa muistetaan omaa kastetta. Kirkon kastepuu riisutaan ja aloitetaan uusi kastevuosi. Perhekirkko kasteen sunnuntaina 8.1.2023 Alavuden kirkossa.

Palmusunnuntain perhemessu

Monille pääsiäinen alkaa siitä, kun Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin ihmisten ilosaatossa. Palmusunnuntaisin järjestetään perhemessu Alavuden kirkossa.

Lasten pääsiäishartaus

Pääsiäishartaus järjestetään sekä Alavuden että Töysän kirkossa. Kirkkohetkeen ovat kaikki seurakuntalaiset tervetulleita.

Aikuisia ja lapsia istuu kirkossa.