Leirielämä on seikkailua, etsimistä ja löytämistä, saunomista ja hyvää ruokaa, yhdessäoloa, uusia kavereita ja hiljentymistä.

Retki, leiri tai tapahtuma toteutuu kun määräaikaan ilmoittautuneita on 15 henkilöä.

Retkiä tehdään lähelle ja kauas. Tärkeimpinä vuosittaisina retkinä on kerhojen päätösretki huvipuistoon, kerhonohjaajien rovastikunnallinen ja hiippakunnallinen koulutuspäivä. Muita retkiä mm. erilaiset toimintapäivät rovastikunnan ja koko hiippakunnan alueella ja kerhojen omat retket.

Kesäleirit 2019 (täynnä!):

17.-19.6. Leiri Marttisissa, Virroilla v. 2008-2009 syntyneille tytöille ja pojille. Hinta 50€.

25.6.-26.6. Leiri Alavuden srk-talolla v. 2010-2012 syntyneille lapsille klo 10-17.30, mahdollisuus yöpyä kirkossa tai kotona. Hinta 20€.

25.6. Leiripäivä Alavuden srk-talolla v.2010-2012 syntyneille tytöille ja pojille klo 10-18. Hinta 10€.

Leireillämme on monenlaista touhua ja puuhaa, lepoa ja leikkiä, hiljentymistä, hyvää ruokaa, uintia ja saunomista sekä kivoja kavereita! Lasten kanssa touhuaa iso joukko seurakunnan työntekijöitä, kuten varhaisnuorisotyönohjaaja, kanttori, pappi ja isoset. Isoset koulutetaan tehtäväänsä isoskurssilla.

Leireistä tiedotetaan seurakunnan kotisivuilla sekä facebook-sivulla Alavuden seurakunta. Leiritoimintaesite jaetaan reppupostina koulujen kautta koteihin, leireille ilmoittaudutaan esitteen ohjeiden mukaan. Leiriläisille lähetetään leirikirje ja osallistujakortti sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.​

Hiippakunta- ja suurleirille osallistumme mahdollisuuksien mukaan! Nämä leirit ovat elämyksellisiä telttaleirejä isolla leirijoukolla, hiippakuntaleiri kokoaa yhteen n. 200 tyttöä ja poikaa Lapuan hiippakunnan eri seurakunnista ja kansainvälinen suurleiri Partaharjulla kokoaa n. 2000 tyttöä ja poikaa yhteen Pieksämäelle Partaharjun toimintakeskuksen maisemiin.