Alavuden seurakunnan diakoniatyö

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun tarvitset kuuntelijaa ja vierellä kulkijaa.  Aineellista apua voidaan antaa yllättävissä elämäntilanteissa. Yhteistyötä tehdään eri auttamistahojen kanssa asiakkaan luvalla.

Diakoniatyön sivuille pääset tästä.

Tukea onnettomuus- ja kriisitilanteissa

Sururyhmä Alavuden srk:ssa alkaa to 5.11.2020 klo 18 Kirkkopihassa (Louontie 1 A 1). Sururyhmä on vertaisryhmä niille, joilta on kuollut läheinen. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa marras-tammikuussa ja on maksuton. Ryhmässä käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Sururyhmässä ovat mukana diakoni Merja Krueger ja pappi Elina Mäki.

Ryhmään on ennakkoilmoittautuminen ja siihen otetaan ilmoittautumisjärjestykseskahdeksan osallistujaa.​​​​​​​ Lisätiedot ja ilmoittautuminen Merja Kruegerille ajalla 2.-4.11. puhelimeen 050 3121504.

Olet lämpimästi tervetullut sururyhmään!

Auttavat puhelimet ja chatit

Huoli-puhelin

Huoli-puhelin on Alavuden seurakunnan oma päivystysnumero, johon voit olla yhteydessä, mikäli tarvitset käytännön apua korona-rajoitteiden vuoksi tai kaipaat keskustelukumppania. Puhelimeen vastaa seurakunnan työntekijä ja hän välittää pyynnön sellaiselle taholle tai työntekijälle, joka voi asiassa auttaa. Käytännön avun osalta seurakunta tekee yhteistyötä eläkeliiton asiointiavun kanssa. Papit ja diakoniatyöntekijät ovat käytettävissä keskustelukumppaneina.

Numero on avoinna ma-pe klo 9-12 välisenä aikana. Ota tarvittaessa yhteyttä numeroon 050-5578459. Älä jää huolien kanssa yksin.

Kirkon palveleva puhelin

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Kaikki keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi.

Palveleva puhelin p. 0400 22 11 80
Päivystämme joka ilta klo 18 alkaen, arkisin -01 saakka ja viikonloppuöisin -03 saakka. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan.

Kirkon palveleva chat

Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettomänä. Chat on avoinna ma-pe klo 12-20.

Kirkon palveleva netti

Viestiisi vastataan päivän, parin kuluessa.

Kirkon nettitupu

Palvelut on suunnattu kaikille kouluikäisille. Nettitupu on paikalla varmimmin ke ja to iltaisin klo 18-20. Muinakin aikoina Tupuja on, mutta nuo on toistaiseksi määritelty varmimmiksi. Silloin kun päivystäjä on poissa, niin voi lähettää nettisivuilta viestin palveluun ja siihen vastataan mahdollisimman pian.

Väestöliiton poikien puhelin

Poikien Puhelin on auttava puhelinpalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Toimintaperiaatteena on antaa suoria vastauksia suoriin kysymyksiin.

Poikien Puhelin päivystää ma – pe kello 13–18 numerossa 0800 94 884. Puhelu on soittajalle maksuton ja soiton voi tehdä täysin anonyymisti.

Poikien Puhelimessa chatissa palvelemme arkisin kello 13-15. Chättäilemään pääsee näiden sivujen oikeasta alakulmasta ja Poikien Puhelimen Facebook-sivujen kautta.