Alavuden seurakunnan diakoniatyö

Diakonia auttaa ihmisiä vaikeissa elämäntilanteissa. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun tarvitset kuuntelijaa. Diakoniatyöntekijät auttavat ihmisiä esimerkiksi raha-asioissa, surussa, yksinäisyydessä tai sairaudessa. He järjestävät myös tapahtumia ja piiritoimintaa. Diakoniatyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia. Yhteistyötä muiden auttajien kanssa tehdään asiakkaan luvalla.

Tukea onnettomuus- ja kriisitilanteissa

Alavuden seurakunnan kriisitoimintaryhmää sekä tarvittaessa muita seurakunnan työntekijöitä informoi ja mobilisoi kirkkoherra. Onnettomuus- ja kriisitilanteissa pyydetään ottamaan yhteyttä ensin suoraan kirkkoherra Kalle Peltokankaaseen p. 040-7104042 kalle.peltokangas@evl.fi.

Alueellisesti toimii kriisivalmiusryhmä, jossa on terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja seurakunnan työntekijöitä sekä kriisityöhön koulutettuja vapaaehtoisia. Kriisivalmiusryhmä antaa henkistä tukea äkillisissä kriisitilanteissa, jotka joko uhkaavat tai joissa menetetään ihmishenkiä. 

Lisätietoa saat alueellisesta sosiaali- ja kriisipäivystyksestä, p. 044 470 0444

Seurakunnan tarjoama henkinen tuki onnettemuus- ja kriisitilanteessa toteutuu ensisijaisesti kuuntelu- ja keskusteluapuna sekä suruhartauksien toteuttamisessa toivon ja lohdun tarjoamisena.

Vastaanottoajat

Sovi tapaamisesta etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla.

Alavuden alueen diakoniatoimisto

  • Keskiviikkoisin klo 9 - 11 ajanvarauksella

  • Kirkkopiha, Louontie 1 A 1, 63300 Alavus

Töysän alueen diakoniatoimisto

  • Keskiviikkoisin klo 9 - 11 ajanvarauksella

  • Töysä-talo, Rantatie 2, 63600 Töysä

Perheneuvoja tavattavissa tiistaisin

Perheneuvoja on tavattavissa ajanvarauksella tiistaisin Alavuden seurakunnan toimistossa kirkon kupeessa. Ajan voi varata numerosta 06-4214200 tai  ma-ti ja to-pe klo 9-12 ja ke klo 11-13 numerosta 050 535 4751. Kirkon perheneuvonta on maksutonta ja tapaamisiin voi tulla yksin, parin kanssa tai perheenä. Lisätietoa löytyy perheneuvonnan sivulta.

Keskusteluapua ukrainaksi, venäjäksi ja arabiaksi