Alavuden seurakunnan diakoniatyö

Diakonia auttaa ihmisiä vaikeissa elämäntilanteissa. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun tarvitset kuuntelijaa. Diakoniatyöntekijät auttavat ihmisiä esimerkiksi raha-asioissa, surussa, yksinäisyydessä tai sairaudessa. He järjestävät myös tapahtumia ja piiritoimintaa. Diakoniatyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia. Yhteistyötä muiden auttajien kanssa tehdään asiakkaan luvalla.

Tukea onnettomuus- ja kriisitilanteissa

Alavuden seurakunnan kriisitoimintaryhmää sekä tarvittaessa muita seurakunnan työntekijöitä informoi ja mobilisoi kirkkoherra. Onnettomuus- ja kriisitilanteissa pyydetään ottamaan yhteyttä ensin suoraan kirkkoherra Kalle Peltokankaaseen p. 040-7104042 kalle.peltokangas@evl.fi.

Alueellisesti toimii kriisivalmiusryhmä, jossa on terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja seurakunnan työntekijöitä sekä kriisityöhön koulutettuja vapaaehtoisia. Kriisivalmiusryhmä antaa henkistä tukea äkillisissä kriisitilanteissa, jotka joko uhkaavat tai joissa menetetään ihmishenkiä. 

Lisätietoa saat alueellisesta sosiaali- ja kriisipäivystyksestä, p. 044 470 0444

Seurakunnan tarjoama henkinen tuki onnettemuus- ja kriisitilanteessa toteutuu ensisijaisesti kuuntelu- ja keskusteluapuna sekä suruhartauksien toteuttamisessa toivon ja lohdun tarjoamisena.

Vaatepankki - Clothes bank in Alavus - відкритий для всіх

Vaatepankki on kaikille avoin ilmainen lasten, nuorten ja aikuisten vaatteiden ja harrastusvälineiden kierrätyskeskus, joka toimii paikallisten vapaaehtoisten voimin. Vaatepankki ottaa vastaan hyväkuntoisia vaatteita, lastentarvikkeita ja harrastusvälineitä, ja sieltä saa kuka tahansa käydä hakemassa tarvitsemaansa. Vaatepankkia pitävät Moms for kidsin vapaaehtoiset. Lue lisää www.momsforkids.fi.Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vaatepankki or Clothes Bank is a free clothes and supply recycling center for families run by local volunteers. We receive donations for new or in good condition clothes and supplies, and anyone is welcome to come by and get what they need! Clothes bank is organized by Moms for kids. www.momsforkids.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä available only in Finnish.

Vaatepankki - відкритий для всіх. Безкоштовний центр одягу для дітей, молоді та дорослих. У нас є також обладнання для спортивного зайняття. Наш центр працює за допомогою місцевих волонтерів. Vaatepankki приймає одяг, дитячі аксесуари, обладнання для хоббі та спорту в хорошому стані. До нас може звернутися кожен бажаючий за потрібним.  

Детальніше про Momssit ви можете прочитати на нашому сайті. www.momsforkids.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vastaanottoajat

Sovi tapaamisesta etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla.

Alavuden alueen diakoniatoimisto

  • Keskiviikkoisin klo 9 - 11 ajanvarauksella

  • Kirkkopiha, Louontie 1 A 1, 63300 Alavus

Töysän alueen diakoniatoimisto

  • Keskiviikkoisin klo 9 - 11 ajanvarauksella

  • Töysä-talo, Rantatie 2, 63600 Töysä

Perheneuvoja tavattavissa tiistaisin

Perheneuvoja on tavattavissa ajanvarauksella tiistaisin Alavuden seurakunnan toimistossa kirkon kupeessa. Ajan voi varata numerosta 06-4214200 tai  ma-ti ja to-pe klo 9-12 ja ke klo 11-13 numerosta 050 535 4751. Kirkon perheneuvonta on maksutonta ja tapaamisiin voi tulla yksin, parin kanssa tai perheenä. Lisätietoa löytyy perheneuvonnan sivulta.

Walk in Talk

Walk in talk on nuorille (13-30v) tarkoitettu palvelu. Walk in talk on maksuton, anonyymi, luottamuksellinen keskusteluhetki eikä erillistä ajanvarausta tarvita. Walk in Talk on ammatillista keskusteluapua, jossa pureudutaan suoraan nuorten omiin kysymyksiin. Keskustelun aiheet nousevat aina nuorilta. Toiminta keskittyy nuoren mielen hyvinvoinnin tukemiseen ja se on sensitiivistä ja avointa kaikille nuorille riippumatta taustasta ja katsomuksesta. Käynnistä ei jää merkintää eikä tietoja kirjata mihinkään. Sinut ottaa vastaan nuorisotyöntekijät Juho ja Maria ja sinua kuuntelevat lyhytterapeutit Erika Setälä ja Paula Leppämäki.

Keskusteluapua ukrainaksi, venäjäksi ja arabiaksi