Alavuden seurakunnan diakoniatyö

Diakonia auttaa ihmisiä vaikeissa elämäntilanteissa. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun tarvitset kuuntelijaa. Diakoniatyöntekijät auttavat ihmisiä esimerkiksi raha-asioissa, surussa, yksinäisyydessä tai sairaudessa. He järjestävät myös tapahtumia ja piiritoimintaa. Diakoniatyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia. Yhteistyötä muiden auttajien kanssa tehdään asiakkaan luvalla.

Tukea onnettomuus- ja kriisitilanteissa

Alavuden seurakunnan kriisitoimintaryhmää sekä tarvittaessa muita seurakunnan työntekijöitä informoi ja mobilisoi kirkkoherra. Onnettomuus- ja kriisitilanteissa pyydetään ottamaan yhteyttä ensin suoraan kirkkoherraan p. 040-7104042  jussi.peraaho@evl.fi.

Kuusiokuntien terveyskuntayhtymän alueella on kriisivalmiusryhmä, jossa toimii terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja seurakunnan työntekijöitä sekä kriisityöhön koulutettuja vapaaehtoisia.

Kriisivalmiusryhmä antaa henkistä tukea äkillisissä kriisitilanteissa, jotka joko uhkaavat tai joissa menetetään ihmishenkiä. Muutaman vuorokauden sisällä tapahtuneesta ryhmään kutsutaan henkilöitä, joita tapahtuma koskettaa. Pelastushenkilöstö tiedottaa asianosaisten luvalla tapahtuneesta kriisiryhmän päivystäjälle, joka ottaa yhteyttä trauman uhreihin.

Kuusiokuntien kriisivalmiusryhmä 040-8481523 päivystää  ma-to klo 8 – 16, pe klo 8 – 14.45

Vastaanottoajat

Sovi tapaamisesta etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla.

Alavuden alueen diakoniatoimisto

• Keskiviikkoisin klo 9 - 11 ajanvarauksella