Kirkko

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus on seurakunnan sydän

Seurakuntamme kokoontuu viikoittain yhteen sunnuntain jumalanpalveluksissa klo 10 Alavuden kirkossa ja klo 13 Töysän kirkossa. Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus, jossa hiljennytään Jumalan kasvojen eteen yhdessä. Jumalanpalveluksessa on monia tehtäviä seurakuntalaiselle, ilmoittaudu jumalanpalvelusryhmään. 

Messuissa vietetään ehtoollinen. Sanajumalanpalveluksissa ehtoollista ei jaeta. Alavuden ja Töysän kirkoissa ehtoollisleivät ovat gluteenittomia. Töysän kirkossa viini alkoholitonta. Alavuden kirkossa on käytössä alkoholillinen viini ja pyydettäessä alkoholiton viini. Tulemme jakamaan ehtoollisen myös istumapaikallesi tarvittaessa. Ehtoollista vietetään myös laitoksissa. Voit pyytää yksityistä ehtoollista, jos terveydentilasi ei salli sinun osallistua ehtoolliselle kirkossa. 

Toivomme, että mahdollisimman moni pääsisi kirkkoon. Alavuden ja Töysän kirkkojen etuovilla on pyörätuoliliuskat. Alavuden kirkon äänen toisto on uudistettu. Kuulemista auttava induktiosilmukka löytyy Alavuden ja Töysän kirkoista.

Jumalanpalvelukset kuvataan YouTube-kanavallemme Alavuden kirkosta. Kirkkovuoden aikana on erityisjumalanpalveluksia, kansanlaulukirkkoja ja elämyksellisiä kirkkovaelluksia. Tulethan mukaan myös paikan päälle.

 

 

Ota yhteyttä

Kappalainen (diakonia)

9 kysymystä, jotka minulle on pappina esitetty.

Asutko sinä kirkossa? En asu, vastasin lapselle, joka sitä kysyi. Papin työstä vain osa tehdään kirkkorakennuksissa. Suurin osa työstä tehdään ihmisten parissa, heidän kodeissaan, seurakunnan toimitiloissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Mistä sinä olet syntyisin? Moon Kurikasta kotoosin.

No, onko sulla sitten kropsua eväsnä? Aika harvoin. Kurikkalaanen kropsu on muuten usein perunakropsua.

Miksi ajat mopoautolla? En aja, vaikka pieni punainen autoni erään lapsen silmin sellaiselta näyttikin!

Onko sulla työaikaa? On, mutta papin työaika lasketaan päivissä, eli papilla on työajaton viisipäiväinen työviikko.

Ja pappi saa taas kahvia juodakseen? Niin moni pappi taitaakin saada, mutta minä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia.

Onko sulla omat hampaat? On.

Tehdäänkö käsilläsi mitään työtä? Papin työssä kädet eivät taida paljon kulua. Mutta työt, joita niillä saa tehdä, ovat toisella tavoin erityisiä: saan tervehtiä käsilläni ilossa ja ottaa osaa surussa, kastaa ja siunata, jakaa ehtoollista ja laskea arkun päälle hiekkaa.

Mikä papintyössä on parasta? Ihmiset ja Jumala.

Saa kysyä lisääkin!

 

Seurakuntapastori (viestintä ja kasvatus)

Virkavapaalla 29.4.2024 - 1.6.2025

Paras viikonpäivä: Tietenkin sunnuntai!
Harrastukseni: Lukeminen, äänikirjat ja neulominen sekä uiminen ja saunominen. Oli suuri ilonpäivä, kun Kuntolutra viimein aukesi syksyllä 2023. 
Lempivirteni: "499 Jumalan kämmenellä", elämäni 1. vuosikymmeneltä asti, "30 Maa on niin kaunis" toiselta vuosikymmeneltä. Kolmannelta vuosikymmeneltä ei ole vielä muodostunut lempivirttä. 
Lempilausahdukseni: "No niin." Toimii lähes joka tilanteessa. 
Parasta työssäni: Ihmiset, jumalanpalvelukset ja kirjoittaminen. 

 

Suntio
Seurakuntatyön erityispalvelut