Tervetuloa mukaan partiotoimintaan!    

Alavuden Eräveikot (AEV)

Alavuden Eräveikot ry. on vuodesta 1936 lähtien Alavudella toiminut partiolippukunta. Toininta keskittyy Alavuden keskustassa olevalle kololle sekä lippukunnan omistamaan Oravasaareen, joka on nimensä mukaisesti saari. Sieltä löytyy maja sekä saunarakennus. AEV on sekalippukunta eli tytöt ja pojat toimivat yhdessä.

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki lapset ja aikuiset 7-vuotiaasta alkaen kieleen, uskontoon tai taustaan katsomatta. Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aina aikuisia, eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita.

Mikäli kaipaat lisätietoa Alavuden Eräveikkojen toiminnasta tai haluat tulla siihen mukaan, ota yhteyttä Maarit Kaitola p. 0400867207.

Sudarit? Tarpojat? Mitkä? Häh?

Partio-ohjelma on jaettu eri ikäkausiin, joissa jokainen lapsi ja nuori pääsee toimimaan yhdessä oman ikäistensä kanssa.

Sudenpennut

7–9-vuotiaita partiolaisia kutsutaan sudenpennuiksi ja heidän ryhmäänsä laumaksi. Laumassa on yleensä 8–12 lasta. Heidän toimintaansa kuuluvat leikit, seikkailut ja tarinat.

Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta muun muassa ensiavun antamista, nuotion sytyttämistä sekä luonnossa liikkumista. Kaikki tehdään yhdessä lauman kanssa aikuisen opastuksella.

Seikkailijat

10–12-vuotiaita partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät paljon. Seikkailijoille tulee tutuksi niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin.

Tarpojat

12–15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojaryhmässä eli vartiossa on yleensä 4-12 nuorta. Tarpojien kaikessa tekemisessä korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset.

Samoajat

15–17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajilla on myös omaa toimintaa, mutta olennaisena osana ikävaihetta on johtamisharjoittelu.

Vaeltajat

18–22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.