Jumalanpalvelusta tekemään - Kaikkien yhteinen jumalanpalvelus

Alavuden seurakunnan jumalanpalveluksissa avustavat jumalanpalvelusryhmät. Jumalanpalvelusryhmät suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa jumalanpalveuksen.

Jumalanpalveluksessa voi avustaa monella tavalla:

• Kolehdin kerääminen
  • Lukutehtävät
  • Musisointi
  • Esirukous
  • Ovilla tervehtiminen
  • Ehtoollisen jakaminen
  • Kirkkokahvien keittäminen
  • Jumalanpalvelusten videokuvaaminen verkkokirkkoon
  • Kirkkokaverina toimiminen

Kotikirkossamme on varattu juuri sinulle oma paikka! Tule etsimään ja löytämään sinulle sopiva tehtävä kotikirkkosi jumalanpalveluksessa. Ota rohkeasti yhteyttä Jussi Peräahoon puh. 040 7104042.

Laulajaksi, soittajaksi, näyttelijäksi, tulkitsijaksi, ohjaajaksi

Oletko sinä jo harkinnut liittyväsi kuoroon? Hieman musiikkikorvaa ja avointa, sosiaalista mieltä, niin olet valmis. Valitse omasi: kirkkokuorot, Caritas-kuoro, Virsiveljet, projektikuoro, lapsikuoro… Katso kuorojen esittelyt!  Myös näytelmiä ja kuvaelmia toteutetaan yhteistyössä muiden työalojen kanssa.

Ota yhteyttä: Mari Järvinen puh. 050 5578464

Ehtoollisen vietto

Kappalainen

9 kysymystä, jotka minulle on pappina esitetty.

Asutko sinä kirkossa? En asu, vastasin lapselle, joka sitä kysyi. Papin työstä vain osa tehdään kirkkorakennuksissa. Suurin osa työstä tehdään ihmisten parissa, heidän kodeissaan, seurakunnan toimitiloissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Mistä sinä olet syntyisin? Moon Kurikasta kotoosin.

No, onko sulla sitten kropsua eväsnä? Aika harvoin. Kurikkalaanen kropsu on muuten usein perunakropsua.

Miksi ajat mopoautolla? En aja, vaikka pieni punainen autoni erään lapsen silmin sellaiselta näyttikin!

Onko sulla työaikaa? On, mutta papin työaika lasketaan päivissä, eli papilla on työajaton viisipäiväinen työviikko.

Ja pappi saa taas kahvia juodakseen? Niin moni pappi taitaakin saada, mutta minä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia.

Onko sulla omat hampaat? On.

Tehdäänkö käsilläsi mitään työtä? Papin työssä kädet eivät taida paljon kulua. Mutta työt, joita niillä saa tehdä, ovat toisella tavoin erityisiä: saan tervehtiä käsilläni ilossa ja ottaa osaa surussa, kastaa ja siunata, jakaa ehtoollista ja laskea arkun päälle hiekkaa.

Mikä papintyössä on parasta? Ihmiset ja Jumala.

Saa kysyä lisääkin!