Diakoniatyön piirit

Aikuisten päiväpiirit  kokoontuvat kaksi kertaa kevätkaudella ja kaksi kertaa syyskaudella. Piirien päivämäärät löytyvät lähempänä ajankohtaa Alavuden seurakunnan kotisivuilta kohdasta tapahtumat tai Viiskunta-lehdestä Alavuden seurakunnan kirkollisista.

* Sapsalammin päiväpiiri kylätalolla  (maanantai)

* Kaukola-Taipaleenkylän päiväpiiri   (maanantai)

* Seinäjärven päiväpiiri kylätalolla  (maanantai)

* Rimminkujan päiväpiiri kerhohuoneella  torstaina 21.10. klo 13

* Hakojärven päiväpiiri kylätalolla Hakojärven koululla  torstaina 21.10. klo 15

* Pappilan päiväpiiri kerran kuukaudessa (kokoontumisajat kirkollisissa)

Käsityöpiirit

* Diakoniapiiri  Töysä-talolla kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 13 (seuraavat 3.11, 1.12.)

* Äiti Teresan peittopiiri Olohuoneessa joka toinen perjantai klo 10-13

Mielen virkistykseksi -ryhmä Olohuoneessa tiistaisin klo 14-16

Kappalainen

9 kysymystä, jotka minulle on pappina esitetty.

Asutko sinä kirkossa? En asu, vastasin lapselle, joka sitä kysyi. Papin työstä vain osa tehdään kirkkorakennuksissa. Suurin osa työstä tehdään ihmisten parissa, heidän kodeissaan, seurakunnan toimitiloissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Mistä sinä olet syntyisin? Moon Kurikasta kotoosin.

No, onko sulla sitten kropsua eväsnä? Aika harvoin. Kurikkalaanen kropsu on muuten usein perunakropsua.

Miksi ajat mopoautolla? En aja, vaikka pieni punainen autoni erään lapsen silmin sellaiselta näyttikin!

Onko sulla työaikaa? On, mutta papin työaika lasketaan päivissä, eli papilla on työajaton viisipäiväinen työviikko.

Ja pappi saa taas kahvia juodakseen? Niin moni pappi taitaakin saada, mutta minä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia.

Onko sulla omat hampaat? On.

Tehdäänkö käsilläsi mitään työtä? Papin työssä kädet eivät taida paljon kulua. Mutta työt, joita niillä saa tehdä, ovat toisella tavoin erityisiä: saan tervehtiä käsilläni ilossa ja ottaa osaa surussa, kastaa ja siunata, jakaa ehtoollista ja laskea arkun päälle hiekkaa.

Mikä papintyössä on parasta? Ihmiset ja Jumala.

Saa kysyä lisääkin!