Alavuden kirkko

Kirkkotie 7 , 63300 Alavus

Alavuden kirkko

Alavuden nykyinen kirkko valmistui vuonna 1914 ja sen suunnitteli arkkitehti Kauno S. Kallio. Mikkelinpäivänä 4.10. arkkipiispa Gustaf Johansson vihki kirkon pyhän käyttöön. Kirkon alttaritaulu esittää Jeesuksen ottamista ristiltä. Sen on maalannut taiteilija Oskari Paatela.

Nykyiset 35-äänikertaiset urut ovat vuodelta 1970. Ne on suunnitellut DU Pentti Pelto ja rakentanut Hans Heinrichin urkurakentamo. Keskikäytävän kohdalla olevat kolme kynttiläkruunua saatiin pelastetuksi tulelta edellisestä kirkosta. Vanhin kynttiläkruunu on peräisin vuodelta 1828. Kirkkoon mahtuu noin 800 henkilöä.

Merkittävin uudistus nykyiseen kirkkoon tehtiin vuonna 1992, jolloin kirkon takaosa muutettiin laajaksi eteisaulaksi. Tähän tilaan erotettiin myös lastenhoito-morsiusparin huone ja erillinen pieni tila äänentoistoa ja TV-lähetyksiä varten.

Kirkkoon on pyörätuoliluiska pääovelta katsottuna vasemman sivuoven luona.

Kirkossa on induktiosilmukka.

Lastenhoitohuone

Kirkkotie 7, 63300 Alavus

Hiljaisen viikon musiikkihartaus