Alavuden seurakuntatoimisto

Louontie 1 A 1, 63300 Alavus
puh. 06 5150700
alavuden.seurakunta@evl.fi

Alavuden seurakuntatoimisto on avoinna ma klo 12-16, puhelin klo 10-16, ke klo 12-14, to klo 10-14, ti ja pe suljettu. Töysän seurakuntatoimisto palvelee keskiviikkoisin klo 9-11 Töysä-talolla.

Pyydämme toimistoasioiden hoitoa puhelimitse.

Palaute

Palautteesi on meillä tärkeä. Kehitämme sivustoamme ja toimintaamme palautteen perusteella. Jos toivot vastausta, jätäthän yhteystietosi.

Riitta Lamminaho

Toimistosihteeri (laskutus, kirjanpito, palkat)
Hallinto- ja talouspalvelut

Henriikka Leppämäki

vs. Lähetyskasvatussihteeri, lastenohjaaja
Alavuden seurakunta

Keijo Litmanen

Suntio
Seurakuntatyön erityispalvelut

Elina Mäki

Kappalainen

9 kysymystä, jotka minulle on pappina esitetty.

Asutko sinä kirkossa? En asu, vastasin lapselle, joka sitä kysyi. Papin työstä vain osa tehdään kirkkorakennuksissa. Suurin osa työstä tehdään ihmisten parissa, heidän kodeissaan, seurakunnan toimitiloissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Mistä sinä olet syntyisin? Moon Kurikasta kotoosin.

No, onko sulla sitten kropsua eväsnä? Aika harvoin. Kurikkalaanen kropsu on muuten usein perunakropsua.

Miksi ajat mopoautolla? En aja, vaikka pieni punainen autoni erään lapsen silmin sellaiselta näyttikin!

Onko sulla työaikaa? On, mutta papin työaika lasketaan päivissä, eli papilla on työajaton viisipäiväinen työviikko.

Ja pappi saa taas kahvia juodakseen? Niin moni pappi taitaakin saada, mutta minä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia.

Onko sulla omat hampaat? On.

Tehdäänkö käsilläsi mitään työtä? Papin työssä kädet eivät taida paljon kulua. Mutta työt, joita niillä saa tehdä, ovat toisella tavoin erityisiä: saan tervehtiä käsilläni ilossa ja ottaa osaa surussa, kastaa ja siunata, jakaa ehtoollista ja laskea arkun päälle hiekkaa.

Mikä papintyössä on parasta? Ihmiset ja Jumala.

Saa kysyä lisääkin!

Johanna Pakkanen