Alavuden seurakuntatoimisto

Louontie 1 A 1, 63300 Alavus
puh. 06 5150700
alavuden.seurakunta@evl.fi

Avoinna ma klo 12-16, puhelin klo 10-16, ke klo 12-14, to klo 10-14, ti ja pe suljettu.

Töysän seurakuntatoimisto

Avoinna ke klo 9-11 Töysä-talolla, Rantatie 2.

Pyydämme toimistoasioiden hoitoa puhelimitse.

Palaute

Palautteesi on meillä tärkeä. Kehitämme sivustoamme ja toimintaamme palautteen perusteella. Jos toivot vastausta, jätäthän yhteystietosi.

Ellen Kiviharju

Seurakuntapastori

Olen toiminut Alavudella pappina marraskuusta 2020 lähtien. Työalani on kasvatus, eli lapsi-, varhaisnuoriso-, nuoriso- ja rippikoulutyö. Pappina minulle on tärkeää kohdata jokainen ihminen omana itsenään ja kuulla erilaisia elämäntarinoita, keskustella ja pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä.

Vapaapäiväni ovat usein maanantai ja tiistai, jolloin en ole tavoitettavissa. Vapaalla rentoudun pyöräilemällä, palapelejä tehdessä ja podcasteja kuunnellessa.

Riitta Lamminaho

Toimistosihteeri (laskutus, kirjanpito, palkat)
Hallinto- ja talouspalvelut

Henriikka Leppämäki

vs. Lähetyskasvatussihteeri, lastenohjaaja
Alavuden seurakunta

Keijo Litmanen

Suntio
Seurakuntatyön erityispalvelut

Elina Mäki

Kappalainen

9 kysymystä, jotka minulle on pappina esitetty.

Asutko sinä kirkossa? En asu, vastasin lapselle, joka sitä kysyi. Papin työstä vain osa tehdään kirkkorakennuksissa. Suurin osa työstä tehdään ihmisten parissa, heidän kodeissaan, seurakunnan toimitiloissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Mistä sinä olet syntyisin? Moon Kurikasta kotoosin.

No, onko sulla sitten kropsua eväsnä? Aika harvoin. Kurikkalaanen kropsu on muuten usein perunakropsua.

Miksi ajat mopoautolla? En aja, vaikka pieni punainen autoni erään lapsen silmin sellaiselta näyttikin!

Onko sulla työaikaa? On, mutta papin työaika lasketaan päivissä, eli papilla on työajaton viisipäiväinen työviikko.

Ja pappi saa taas kahvia juodakseen? Niin moni pappi taitaakin saada, mutta minä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia.

Onko sulla omat hampaat? On.

Tehdäänkö käsilläsi mitään työtä? Papin työssä kädet eivät taida paljon kulua. Mutta työt, joita niillä saa tehdä, ovat toisella tavoin erityisiä: saan tervehtiä käsilläni ilossa ja ottaa osaa surussa, kastaa ja siunata, jakaa ehtoollista ja laskea arkun päälle hiekkaa.

Mikä papintyössä on parasta? Ihmiset ja Jumala.

Saa kysyä lisääkin!

Johanna Pakkanen