Alavuden kirkkoherranvirasto

Louontie 1 A 1, 63300 Alavus
puh. 06 5150700
alavuden.seurakunta@evl.fi

Alavuden kirkkoherranvirasto avoinna ma klo 10-16.30, ti puhelinpalvelu, ke klo 12-14, to klo 9-14 ja pe suljettu. Töysän seurakuntatoimisto palvelee 5.8.2020 alkaen keskiviikkoisin klo 9-11 Töysä-talolla.

Pyydämme virastoasioiden hoitoa puhelimitse, virkatodistuspyyntöjen osalta myös sähköinen lomake on käytössänne kotisivuillamme.

Palaute

Palautteesi on meillä tärkeä. Kehitämme sivustoamme ja toimintaamme palautteen perusteella. Jos toivot vastausta, jätäthän yhteystietosi.

Suntio
Seurakuntatyön erityispalvelut

Kappalainen

9 kysymystä, jotka minulle on pappina esitetty.

Asutko sinä kirkossa? En asu, vastasin lapselle, joka sitä kysyi. Papin työstä vain osa tehdään kirkkorakennuksissa. Suurin osa työstä tehdään ihmisten parissa, heidän kodeissaan, seurakunnan toimitiloissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Mistä sinä olet syntyisin? Moon Kurikasta kotoosin.

No, onko sulla sitten kropsua eväsnä? Aika harvoin. Kurikkalaanen kropsu on muuten usein perunakropsua.

Miksi ajat mopoautolla? En aja, vaikka pieni punainen autoni erään lapsen silmin sellaiselta näyttikin!

Onko sulla työaikaa? On, mutta papin työaika lasketaan päivissä, eli papilla on työajaton viisipäiväinen työviikko.

Ja pappi saa taas kahvia juodakseen? Niin moni pappi taitaakin saada, mutta minä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia.

Onko sulla omat hampaat? On.

Tehdäänkö käsilläsi mitään työtä? Papin työssä kädet eivät taida paljon kulua. Mutta työt, joita niillä saa tehdä, ovat toisella tavoin erityisiä: saan tervehtiä käsilläni ilossa ja ottaa osaa surussa, kastaa ja siunata, jakaa ehtoollista ja laskea arkun päälle hiekkaa.

Mikä papintyössä on parasta? Ihmiset ja Jumala.

Saa kysyä lisääkin!

Toimistosihteeri
Hallinto- ja talouspalvelut Viestintäpalvelut

Siivoja/vahtimestari
Emäntäpalvelut

Olen Liisa Toivonen, yksi seurakuntamme papeista.

Olen kotoisin Alavudelta ja olen tehnyt töitä kotiseurakunnassani vuodesta 2014 lähtien. Työnkuvaani kuuluu papin töiden lisäksi varhaisnuoriso-, nuoriso- ja rippikoulutyö. Vastaan myös seurakuntamme viestinnästä ja sen kehittämisestä.

Työtehtävieni ulkopuolella minut löytää liikunnan parista, kuten urheilu-, pesäpallo- tai jalkapallokentiltä – usein toki katsomon puolelta. Valokuvaan aina kun ehdin ja kuuntelen äänikirjoja silloinkin kun en ehtisi.

Toivottavasti tapaamme, kirkossa tai kentällä!