Kirkolliset

29.3.2019 14.39

Tiedote 29.3.2019 klo 14.40

KRP:n mukaan kirkkotoimintaan ei ole yhteyttä

KRP on mediassa kertonut, että lasten seksuaalisen hyväksikäyttöön liittyvän jutun teot eivät liity kirkkotoimintaan.

-     Tieto siitä, että teot eivät liity kirkkotoimintaan, on tässä vaiheessa meidän kannaltamme helpottava. Koska henkilö on kuitenkin toiminut seurakuntamme yhteydessä, olemme halunneet toimia asiassa avoimesti ja rohkaista mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin, toteaa kirkkoherra Jussi Peräaho.

-     Ajatuksemme ovat vahvasti uhrien luona. Toivon sydämestäni heille ja heidän läheisilleen jaksamista tämän järkyttävän asian keskellä. Seurakuntana tarjoamme tukea kaikille, jotka kokevat siihen tarvetta, Peräaho kertoo.

Epäilty on toiminut ennen seurakuntaliitosta Töysän seurakunnan kirkkovaltuutettuna, kirkkoneuvoston jäsenenä ja lapsi- ja nuorisotyön vastuuryhmässä sekä lyhyissä työsuhteissa. Kyseinen henkilö toimi kolmena kesänä rippileireillä yövartiointitehtävissä. Seurakunnan tietoon ei ole tullut mitään, mikä viittaisi siihen, että näillä työtehtävillä ja rikollisella toiminnalla olisi yhteyttä.

-     Vartija saapui rippileirille vasta hiljaisuuden jälkeen ja työskenteli ulkona. Hänen tehtävänsä oli vahtia mahdollisia ulkoisia häiriötekijöitä. Pappi ja nuorisotyönohjaaja olivat leirillä koko ajan läsnä. Lisäksi kukaan rippikoululainen ei ole yöpynyt yksin, Jussi Peräaho kuvaa.

Lisätietoja: Alavuden seurakunnan kirkkoherra Jussi Peräaho, 040 7104042