Siivoja/apuemäntä

Suntio
Seurakuntatyön erityispalvelut

Kappalainen

9 kysymystä, jotka minulle on pappina esitetty.

Asutko sinä kirkossa? En asu, vastasin lapselle, joka sitä kysyi. Papin työstä vain osa tehdään kirkkorakennuksissa. Suurin osa työstä tehdään ihmisten parissa, heidän kodeissaan, seurakunnan toimitiloissa ja kylien kokoontumispaikoissa.

Mistä sinä olet syntyisin? Moon Kurikasta kotoosin.

No, onko sulla sitten kropsua eväsnä? Aika harvoin. Kurikkalaanen kropsu on muuten usein perunakropsua.

Miksi ajat mopoautolla? En aja, vaikka pieni punainen autoni erään lapsen silmin sellaiselta näyttikin!

Onko sulla työaikaa? On, mutta papin työaika lasketaan päivissä, eli papilla on työajaton viisipäiväinen työviikko.

Ja pappi saa taas kahvia juodakseen? Niin moni pappi taitaakin saada, mutta minä en ole koskaan oppinut juomaan kahvia.

Onko sulla omat hampaat? On.

Tehdäänkö käsilläsi mitään työtä? Papin työssä kädet eivät taida paljon kulua. Mutta työt, joita niillä saa tehdä, ovat toisella tavoin erityisiä: saan tervehtiä käsilläni ilossa ja ottaa osaa surussa, kastaa ja siunata, jakaa ehtoollista ja laskea arkun päälle hiekkaa.

Mikä papintyössä on parasta? Ihmiset ja Jumala.

Saa kysyä lisääkin!

Seurakuntapastori-vt. tiedotussihteeri

Olen Markus Partanen, 37-vuotias teologi Pohjois-Karjalasta.

Toimin seurakuntapastorina Alavuden seurakunnassa. Työhöni kuuluu paitsi seurakuntapastorin perustyötä myös viestinnän tehtäviä.

Olen opiskellut teologian maisterin tutkinnon Joensuun yliopistossa vuosina 2002-2008 pääaineenani eksegetiikka eli raamatuntutkimus. Minulla on myös filosofian maisterin tutkinto kirjallisuudesta Jyväskylän yliopistosta. Opiskelin samalla myös psykologiaa.

Vapaa-ajalla rentoudun omissa oloissani kotonani Virroilla. Nautin retkeilystä, kalastelusta ja luonnon katselemisesta. Lempikohteeni Suomessa on Käsivarren erämaa-alue. Tykkään myös lueskella kaunokirjallisuutta ja katsella hyviä elokuvia.

Jos haluat keskustella elämäsi kysymyksistä, hengellisistä asioista tai kaipaat kuuntelijaa ja rinnallakulkijaa, ota rohkeasti yhteyttä.

Siivoja/vahtimestari
Emäntäpalvelut

Olen Liisa Toivonen, yksi seurakuntamme papeista.

Olen kotoisin Alavudelta ja olen tehnyt töitä kotiseurakunnassani vuodesta 2014 lähtien. Työnkuvaani kuuluu papin töiden lisäksi varhaisnuoriso-, nuoriso- ja rippikoulutyö. Vastaan myös seurakuntamme viestinnästä ja sen kehittämisestä.

Työtehtävieni ulkopuolella minut löytää liikunnan parista, kuten urheilu-, pesäpallo- tai jalkapallokentiltä – usein toki katsomon puolelta. Valokuvaan aina kun ehdin ja kuuntelen äänikirjoja silloinkin kun en ehtisi.

Toivottavasti tapaamme, kirkossa tai kentällä!